miercuri, 2 septembrie 2009


Foarte multe persoane incep sa aiba tulburari de natura psihica o data cu venirea toamnei. Cele mai afectate sunt femeile care sunt afectate de aceste schimbari bruste de dispozitie. Iata cum le puteti combate.

Cat mai multa lumina naturala.Lipsa luminii naturale poate fi cauza principala a depresiei. Toamna si iarna acesta are o intensitate mai scazuta.Razele ultraviolete ale soarelui sunt necesare organismului pentru ca produc vitamina D. Aceasta are un rol foarte important in multe din functiile corpului. Este necesar sa inmagazionati cat mai multa energie solara in aceasta perioada.
Trageti adanc aer in piept. Rasfatati-va nasul cu arome placute. Puteti folosi lampile pentru aromoterapie sau pur si simplu uleiuri eterice, care au o actiune calmanta. Uleiul eteric de bergamota, neroli si cel de muscata sunt foarte eficiente atunci cand simtiti o tensiune nervoasa.
Sursa de binedispozitie:alimentele. Chiar daca suna usor bizar alimentele pot influenta starea noastra de spirit. Printre cele mai eficiente se numara cartofii si bananele.Luati zilnic o lingurita de miere de albine. Este bine sa consumati din cand in cand cate o bucatica de ciocolata chiar daca tineti dieta.
Activitatea fizica creste cheful de viata. De asemenea este recomandat sa sporiti contactele sociale.Purtati haine colorate, in special cele in tonuri de oranj.

0 Comments:

Post a Comment