joi, 4 martie 2010

Migrena

  • cauzele sunt generate de unele alimente.
  • Un regim alimentar ar putea duce la vindecare. Trebuie eliminat consumul de ciocolată, caşcaval, citrice şi cafea.
  • Se reduce cantitativ ouăle, laptele, mezelurile, carnea de porc, dulciurile pe bază de zahăr, peştele şi conservele din peşte, produsele conservate prin sărare excesivă, berea, cola, zmeura, grâul, porumbul, mazărea, ciupercile, nucile.
  • Pentru găsirea vinovatului, ar trebui excluse pe rând din dietă.
  • Dacă nu se mai declanşează nici o criză în perioada de abstinenţă, produsul incriminat se introduce în dietă, pentru o scurtă perioadă în alimentaţia zilnică, reapariţia unei noi crize confirmând rolul nefast al acestuia.
  • Alte alimente se recomandă a fi consumate sub forma unor mese mici şi numeroase; cereale, pâine prăjită, unt sau margarină, biscuiţi, ceai, iaurt, orez, paste făinoase, cartofi, salată, legume (varză, mărar, fasole verde, ridichi), vin alb, brânză de vaci, sau telemea, mere, cireşe, produse apicole, care să înlocuiască zahărul.
  • De asemenea sunt necesare suplimente nutritive bogate în vitaminele B2, B6, şi E, săruri de magneziu, calciu şi zinc.

0 Comments:

Post a Comment