joi, 4 martie 2010

Scapati de gripa si guturai



  • tinctură muguri plop negru in alcool 90 timp de 10 - 12 zile - macerat, 50 - 100 pic. de 4 ori /zi, nu se iau cu apă, se depreciază, se iau pe pâine sau zahăr.
  • Untul de lămâie, 1 lămâie se pune în apă fierbinte 1 min., se toacă prin maşina de tocat împreună cu coaja, se amestecă cu 100 g. unt, se adaugă 1 - 2 linguri de miere, se foloseşte în cantităţi mari în timpul epidemiilor de gripă.
  • Guturai, sensibilitate la răceli; sirop de cătină, se iau preventiv 5 - 6 linguriţe/zi, pe stomacul gol, timp de minimum 3 săptămâni.
  • În cazul în care afecţiunea este declanşată, se iau 10 - 12 linguriţe/zi, pentru a ajuta organismul să se apere.
  • Picuraţi în fiecare nară o picătură de ulei de mentă, de 2/zi. In acelaşi timp se unge cu ulei fruntea, tâmplele, urechile, ceafa, părţile exterioare ale nasului. Uleiul de mentă de poate amesteca şi cu camfor.

0 Comments:

Post a Comment