marți, 7 aprilie 2009

Autobronzantul


Daca nu mai aveti rabdare sa vina sezonul de plaja, sau pur si simplu vreti sa dobanditi un bronz perfect in cel mai scurt timp va vine in ajutor autobronzantul.
Autobronzant

Cu ajutorul micului miracol din tub poti avea un aer sanatos si un ten stralucitor in numai 2 ore.

Autobronzantul este o substanta chimica numita Dihidroxiacetona (DHA), care nu este deloc nociva sanatatii si care reactioneaza cu cheratina din straturile medii ale pielii. Cheratina este un produs organic care se regaseste in componenta parului, unghiilor dar si a pielii.

*Autobronzantele au culori diferite, consistente diferite si sunt create pentru parti specifice ale corpului.

Pentru fata sunt recomandate cremele de ingrijire intensiva. Gelurile, lotiunile si emulsiile sunt indicate pentru un bronz uniform pe intregul corp.
Aplicarea autobronzantului

Primul pas este alegerea culorii. Autobronzantul trebuie testat pe o parte corpului, de exemplu pe partea interioara a coapsei. Cu cat tenul este mai curat cu atat efectul va fi mai vizibil.

Pasul doi consta in curatarea pielii. Un peeling elimina celulele moarte ale pielii si impuritatile, astfel substanta va patrunde in straturile medii de piele, garantandu-va o bronzare uniforma.

Pentru partile cornoase (genunchi si coate) se recomanda un peeling mai intens si aplicarea unei cantitati mai mici de autobronzant pentru ca aceste zone se vor colora mai repede.
Autobronzant

Pentru a nu avea parul de pe picioare colorat de crema este imperativ sa-l eliminati. Daca optati pentru epilare, cu ceara sau alte produse, este recomandat sa aplicati autobronzantul in urmatoarea seara pentru ca porii sa se inchida si pielea sa se calmeze.

Aplicarea autobronzantului se face cu un tampon de vata sau buretel pentru a obtine o culoare uniforma. Ca sa nu aveti neplacerea sa va ramana urme de autobronzant la radacina parului sau pe sprancene, aplicati o crema grasa inainte de aplicarea autobronzantului.

Culoarea de bronz va aparea dupa cateva ore, iar dupa cateva zile (3-4 zile) stratul superior al pielii (cel colorat/bronzat) se va exfolia. De aceea e nevoie de cate o aplicare cam la acest interval, pentru a pastra culoarea dorita. De asemenea, este recomandata aplicarea in fiecare seara a unei lotiuni de corp ce contine autobronzant, pentru pastrarea indelungata a culorii.

Sfat: Nu alegeti autobronzante ieftine, pentru ca exista riscul sa se curete la spalare si chiar sa nu se intinda uniform, creand efectul de “zebra” (adica va vor ramane dungi mai colorate pe corp).

0 Comments:

Post a Comment