joi, 9 aprilie 2009

Ingrijirea corpului

Inlocuiti cremele de corp, de factura sintetica, cu alternativele naturiste pe care vi le propunem. Astfel corpul dumneavoastra va asimila doar ingrediente naturale aflate in plantele pe care le propunem drept tratament.

Asmatuiul.
Este folosit pentru inmuierea, hidratatrea si netezirea pielii, sub forma de comprese sau lotiuni, cu infuzie din flori 50 g la 500 ml apa.

Barba caprei (Spirae ulmaria).
Infuzie 5-10 ml la 100 ml apa; este indicata contra celulitei ( 5-6 linguri baute zilnic)

Coada calului .
Antiseptic, cicatrizant, hemostatic; se foloseste ca decoct preparat din 1 lingurita planta la 300 ml apa ( in ulceratii cutanate)

Crusinul (Rhamnus frangula).
Laxativ sau purgativ, folosit in caz de obezitate, sub forma de decoct preparat din 1 lingurita de coji la 200 ml apa. Se va folosi planta avand cel putin un an de la recoltare, in nici un caz planta proaspata, care provoaca greturi si varsaturi. Doza se stabileste in functie de individ; nu trebuie baut insa in cantitati prea mari, pentru a nu se provoca colici puternice sau scaune lichide.

Cimbrul (Thymus vulgaris).
Are actiune antiinfectioasa; se foloseste in eczeme, furunculoze. Din radacina, 10%, se prepara un decoct.

Galbenele.
Stimulent al transpiratiei, antiinflamator, cicatrizant. Unguentul este folosit in unele eczeme de pe corp sau cap.
- 50 g flori,150 g foi si tulpine se pun la macerat in 150 ml alcool, timp de 24 de ore. Se strecoara si se amesteca cu 1 litru ulei si 50 g ceara. Amestecul se pune la un foc mic 2 ore, apoi se strecoara prin tifon.

Maghiran.
In amestec cu flori de tei, busuioc, salcie, coaja de paducel se prepara o infuzie care turnata in apa de baie are actiune reconfortanta asupra organismului.

Papadia (Taraxacum officinalis).
Folosit ca diuretic in obezitate. Infuzia se prepara din 30 g flori la 1 litru apa.

0 Comments:

Post a Comment