joi, 9 aprilie 2009

Fructele si tenul

Chiar daca seceta a facut ca mai toate fructele sa fie destul de putine acestea sânt tonice pentru piele, folosite sub diverse forme, de la lotionari cu suc si pâna la masti cosmetice.

Sucul de coacaze contine vitamina C in cantitate mult mai mare decât au lamiile. Pe lânga aceasta coacazele mai contin si vitamina A, PP, B1, B2, B6, P. Datorita substantelor continute sucul este astringent, si este recomandat pentru toate întretinerea tuturor tipurilor de ten gras. Pe lânga sucul din coaca se pot utiliza si frunzele uscate. Se pun la macerat 2 linguri cu frunze uscate de coacaz, cu o 100 grame miere de albine de padure. Se lasa la macerat 2 saptamâni. La utilizare se ia o lingurita din amestec si se freaca bine cu 1-2 lingura argila si o picatura de ulei de menta. Se intinde pe tenul gras si se lasa sa actioneze ca orice masca cosmetica. Îndepartarea mastii se va face cu ceai slab de sunatoare.

Murele sânt indicate tot pentru îngrijirea tenului gras, având o actiune antiseptica. Daca fructele se pot utiliza în alimentatie, din frunze se prepara o infuzie slaba cu care se fac lotionari ale tenului gras si normal spre gras.

Piersicile sânt tonifiante, calmante, invioratoare si hidratante, fiind deosebit de bune în cazul tenurilor ofilite si sensibile. Ele aduc epidermei un aport însemnat de vitamine, ajutând tesuturile sa se refaca si sa-si recapete elasticitatea. Datorita faptului ca unii oameni pot fi alergici la puful de pe pielita fructului aceasta se îndeparteaza înainte de a folosi pulpa piersicii.

0 Comments:

Post a Comment