joi, 9 aprilie 2009

Despre prosopul de baie

Despre utilizarea individuala a lenjeriei personale, a celei de pat, a tacâmurilor se cunosc multe lucruri, sugestii si recomandari, însa nu în toate cazurile acestea sunt si respectate.

*Folosirea unui singur prosop de baie de catre toti membrii familiei are urmari asupra sanatatii si nu este recomandata de nici un medic. Guturaiul, racelile în gât, infectiile la ochi sau pe piele, infectiile pulmonare, diareea sau infectiile virale pot trece în acest fel de la unii membri bolnavi ai familiei la cei cu un sistem imunitar slabit.

!!!Prosopul de baie poate fi cale de transmitere a infectiilor în urmatoarele situatii:
- atunci când din neglijenta sau saracie este un utilizat un singur prosop;
- atunci când din lipsa de educatie sanitara si din economie sau zgârcenie este scos din dulap doar un singur prosop;
- situatia cea mai frecvent întâlnita este aceea în care se utilizeaza câte un prosop pentru fiecare membru al familiei, dar se încurca sau fiecare uita al cui este. Acest neajuns se poate repara usor, ca si la camine, internate sau gradinite, pe fiecare obiect de igiena personala fiind aplicata o monograma.
Nu trebuie sa uitam faptul ca si utilizarea prosopului peste o durata rezonabila face din acesta o sursa de contaminare cu microbi sau murdarie.
Un prosop, fie el mai mic sau mai mare, este un lucru necesar pentru igiena individuala si da senzatia de placere si încredere celui care îl foloseste, mai ales când este curat si nu prezinta riscuri pentru sanatate.
De aceea, dupa spalarea lui cu detergent, sapun sau lesie se fierbe sau se pune într-o solutie cu dezinfectant (clor), apoi se clateste si se usuca la fel ca orice rufa.

0 Comments:

Post a Comment