marți, 7 aprilie 2009

Coji de nuca proaspete (50g) + ulei vegetal (500g) - se incalzesc cojile in ulei pe baia de apa pâna la evaporarea apei din coji, apoi se strecoara.


Infuzia - se marunteste planta, se pun din ea 1-2 lingurite intr-un vas si se toarna peste aceasta apa circa 200-300 g. Vasul se tine acoperit timp de 20 minute dupa care continutul se strecoara prin tifon sau vata.

Decoctul - 1-2 lingurite din planta maruntita se pune peste apa in fiebere (cca. 250 g) dupa care se continua fierberea timp de 20-30 minute, apoi se filtreaza. Daca apa a scazut prea mult, completam cu apa la cantitatea dorita. Se poate prepara de asemenea si punând planta in apa rece , se fierbe 20-30 minute dupa care se strecoara imediat.

Maceratul - planta este pusa in contact cu apa (fiarta si racita).

0 Comments:

Post a Comment