marți, 7 aprilie 2009

Primavara si tenul normal


Tenul normal este în primul rând un ten sanatos, a carui emisie de sebum si umiditate este echilibrata. Defectiunile pielii sunt raritati (când si când câte un cos). Porii sunt aproape invizibili, în comparatie cu porii mari, dilatati, ai tenului gras. Derma este bine irigata de sânge si are o culoare vitala, roz-pal. Tenul normal este, mai ales, apanajul femeilor tinere.
Primavara si tenul normal
Sucul de morcovi este ideal pentru tenul normal, caruia îi imprima o culoare sanatoasa si matasoasa. Se obtine prin pasarea morcovilor bine curatati si spalati în mixer, sau prin raderea si stoarcerea lor. Sucul obtinut se întinde pe fata (bine curatita înainte), cu vârful degetelor. Se lasa sa actioneze 20 de minute, apoi se spala cu apa calduta.

Masti pe baza de brânza de vaca - 4 linguri de brânza moale de vaci se amesteca cu câteva fructe bine zdrobite: capsuni, caise, portocale, mere rase, banane. Se întinde pasta obtinuta pe fata si se lasa sa actioneze 20 de minute, apoi se clateste cu apa calduta. Pentru efectul sporit al mastilor, înainte de aplicare, puneti pe obraz doua comprese cu apa calda, menite sa dilate porii. Mastile trebuie sa cuprinda si gâtul si decolteul.

Masti cu miere - 2 lingurite de miere lichida se subtiaza cu 2 lingurite de infuzie de musetel. Se întinde pasta pe tot obrazul si se lasa sa actioneze 10-15 minute. Actiunea mierii sporeste daca aplicarea mastilor coincide cu baia. Vaporii umezi din cada înmoaie pielea si favorizeaza patrunderea substantelor cuprinse în miere. Efectul de tonifiere si catifelare a pielii se vede imediat.

Lapte demachiant - amestecati cu mixerul o jumatate de piersica (mar, avocado) + 1 lingura de smântâna proaspata si 1 lingurita de untdelemn de masline. Folositi produsul dimineata, înainte de a va spala si de a va machia, si seara, dupa ce va spalati cu apa si cu sapun, pentru a înlatura toate urmele fardului.

*Cremele ideale pentru tenul normal sunt cele care contin musetel, ceara de albine si lanolina.

0 Comments:

Post a Comment