joi, 9 aprilie 2009

Tonic facial din struguri


Sucul de struguri este o excelenta solutie demachianta si intineritoare a pielii. Are un efect vitaminizant, usor racoritor si calmant. Este recomandat atat pentru tenul normal, cat si pentru cel gras si cel iritat. Se fac seara spalari ale fetei cu o bucatica de vata inmuiata bine in suc, dupa care se aplica pe fata vreme de 10 minute un tifon imbibat in suc de struguri. In general, pentru prepararea sucului cosmetic se folosesc struguri albi si ceva mai acri.

*Masti cu coji de struguri

Coaja strugurilor este, din punct de vedere medicinal, cea mai activa parte a fructului. In ea se gasesc taninurile, substante cu efecte astringente, cicatrizante si antiseptice remarcabile asupra pielii. Dupa stoarcerea sau pasarea strugurilor, se formeaza turte din cojile ramase, care se aplica direct pe fata, timp de 10-30 de minute pe zi. Constituie un remediu redutabil pentru tratarea tenului cu pori deschisi (coaja de portocala) si a dermatozelor usoare. Tratamentele tenului cu coaja de struguri pot fi facute si ocazional, dar efecte mai vizibile si mai durabile se obtin dupa 5-7 zile de tratament.

Revitalizant pentru ten: mustul de struguri
Pentru curatirea si revitalizarea tenului se lotioneaza tenul cu must de struguri, folosind un tampon de vata. Se lasa zece minute, apoi se spala cu apa calduta, in care se pune un varf de cutit de bicarbonat de sodiu la o cana de 250 ml.
Colorant de struguri pentru par carunt
Pentru a camufla incaruntirea parului, procedati in felul urmator: amestecati 250 ml vin rosu cu 4 g sulfat de cupru. Se fierbe 15 minute. Se lasa la racit. Se inmoaie pieptenul in solutie si se trece prin par, repetat, cateva minute. Procedeul se aplica regulat, 15-20 de zile.

0 Comments:

Post a Comment