marți, 7 aprilie 2009

Mierea si frumusetea


De îndata ce primele borcane cu miere noua, de salcâm, de tei, de flori de padure vor rasari pe tarabele apicultorilor din piete, grabiti-va sa le cumparati. Nu numai ca, întinsa pe pâine, amestecata în bauturi sau în dulciuri e gustoasa si sanatoasa, ci si fiindca virtutile ei minunate o fac un produs natural de baza în cosmetica. Daca nu stiati ca unghiile si parul, pielea si buzele pot fi excelent întretinute cu miere, cititi si urmati sfaturile pe care vi le recomandam.

*Masca de miere pentru întretinerea decolteului
Amestecati în cantitati egale mierea de albine si untdelemn de porumb, adaugând si un galbenus de ou. Curatati-va decolteul cu un tampon de vata înmuiat în alcool diluat cu putina apa, apoi stergeti-va cu un prosop. Pe pielea bine curatata si uscata aplicati un strat de amestec de miere. Lasati-l sa actioneze 30 de minute. Clatiti-va cu apa calduta sau spalati-va cu un tampon de tifon.

*Protector pentru îngrijirea buzelor
Mai ales primavara, buzele au nevoie de o îngrijire speciala. Un balsam excelent pentru întretinerea lor este mierea. Ea înmoaie buzele crapate si aspre. Ungeti-va în straturi groase si lasati mierea sa actioneze cât mai mult.

*Cura pentru îngrijirea unghiilor
Si unghiile beneficiaza de pe urma curei cu miere. Amestecati miere si ulei în cantitati egale, adaugând un galbenus de ou si un praf de sare. Bagati amestecul într-un bol si vârâti-va vârful degetelor, pe rând, înauntru. Unghiile fragile vor fi întarite, albul lor, aflat lânga radacina, se va accentua.

*Împachetari pentru parul degradat
Amestecati doua parti de ulei de germeni de porumb cu o parte de miere si o lingurita de otet. Masati solutia obtinuta pe vârfurile de par. Lasati sa actioneze 30 de minute, apoi spalati-va normal pe cap.

*Masca pentru curatarea si împrospatarea tenului
Amestecati doua linguri de brânza de vaci cu o lingura si jumatate de miere. Pe fata bine curatata înainte, întindeti-o uniform, cu vârfurile degetelor (curate). Lasati-o sa actioneze 20 de minute, de preferinta când faceti baie, fiindca umezeala deschide porii si substantele active din miere patrund mai usor în ea. Apoi, spalati-va bine cu apa calduta.

Pielea îsi revine, devine mai colorata si mai elastica. La fel de buna este si masca de miere (doua linguri) cu ulei de migdale (o lingura) + un galbenus de ou. Se aplica pe fata cu pensula si se lasa sa actioneze 20 de minute.

0 Comments:

Post a Comment