joi, 9 aprilie 2009

Tenul casectic
Acest tip de ten il intalnim in cazul in care functiile pielii sunt diminuate, chiar atrofiate, hranirea pielii fiind insuficienta. Pielea apare subtire, uscata, lipsita de elasticitate, palida, cu aspect de pergament
Tratamentul va urmari hranirea si tonifierea pielii. Sunt indicate una sau doua sedinte pe luna la cosmeticiana, care aplicand un tratament adecvat va ajuta la restabilirea metabolismului defectuos.
Seara, obrazul va fi curatat cu lapte demachiant pentru ten uscat, iar hidratarea si tonifierea pielii va fi asigurata cu o infuzie tonica; se vor face masaje zilnice cu o crema grasa hidratanta, continand si substante active sau cu pulpe de fructe (piersici, capsuni, portocale).
Dimineata, obrazul va fi ingrijit dupa metodele indicate la tenul uscat. Este recomandabil un masaj zilnic cu creme vitaminizate.

Tenul senil
Exista diferente foarte mari asupra momentului cand incep sa apara fenomenele de imbatranire ale pielii, deoarece intervin tot felul de factori ca: ereditatea, anumite boli, diferite tulburari functionale ale gladelor cu secretie interna, abuzul de farduri, tratamente cosmetice necorespunzatoare.
La unele persoane, aceste semne nedorite incep sa apara foarte de timpuriu, debutand printr-o uscaciune excesiva a pielii, prin aparitia ridurilor, formarea barbiei duble, edeme in special la ochi etc. Se pot lua masuri preventive ca acest proces sa fie intarziat si incetinit, activand circulatia sanguina, hranind tesuturile pentru a le pastra cat mai mult elesticitatea si tonicitatea.
Tratarea acestui tip de ten urmareste intarzierea instalarii definitive a semnelor sensibilitatii si diminuarea celor aparute, ceea ce se poate realiza printr-o imbunatatire a circulatiei sanguine, o hidratare, revitalizare si tonifiere a tesutului cutanat. Este necesar tratamentul efectuat de cosmeticiana.
Seara, demachierea se va face numai cu lapte demachiant fara a folosi apa si sapunul. Apoi se va sterge fata cu o infuzie de plante sau se va efectua o pulverizare, dupa care se va aplica o creama antirid.
Dimineata se recomanda, de asemenea , comprese cu infuzie tonica si masaj al fetei cu pulpa de fructe care favorizeaza hranirea si hidratarea pielii, apoi aplicarea unei creme hidratante; machiajul va fi discret pentru a nu se scoate in evidenta ridurile.

Tenul ridat
In afara de faptul ca acest fenomen apare odata cu inaintarea in varsta, mai sunt si cauze care favorizeaza aparitia ridurilor, ca de exemplu : influenta agentilor atmosferici, expunerile prelungite la soare, insuficienta odihnei si respectiv a somnului, excesul de tutun, cafea, bauturi alcoolice, curile drastice de slabire, abuzul de farduri sau de preparate cosmetice, abuzul de sapun, lotiuni concentrate in alcool, glicerina.
Lipsa de control a expresivitatii determina asa-numitele cute de expresie. Persoanele cu tenul uscat au o predispozitie speciala pentru riduri.
Pe langa regimul alimentar rational, exercitiile in aer liber, exercitiile de respiratie se recomanda aceleasi ingrijiri ca cele pentru tenul uscat sau senil

0 Comments:

Post a Comment