marți, 7 aprilie 2009

Forma corecta a sprancenelor


Mai mult sau mai putin, ne îngrijoreaza pe toate "momentul adevarului", dimineata, fara strop de machiaj. Sigur, stim ca trebuie sa ne îngrijim permanent tenul, îl tonifiem, îl hidratam, dar nimic nu pare a fi îndeajuns, tot ne temem uneori de chipul propriu în lumina cruda a diminetii.
Forma corecta a sprancenelor
Sprâncenele, bine îngrijite si ele, sunt un ajutor pretios, îti pot defini si lumina chipul, privirea. Ideal ar fi sa se ocupe de sprâncenele tale o esteticiana, care poate sa le traseze cu o mâna sigura conturul perfect pentru tine. Daca nu poti sa mergi permanent la salonul cosmetic pentru pensat, poti sa urmaresti singura acest prim contur, sa-l întretii.

Ai grija sa dezinfectezi portiunea arcadei înainte de pensare, dar si penseta.
Nu te grabi sa iesi afara imediat dupa pensare, sau sa te fardezi, pentru ca zona este sensibila si se poate irita.
Aplica putina crema si piaptana delicat sprâncenele, într-o directie usor ascendenta.

Forma:

Daca te pensezi singura de la început, ai grija sa respecti forma naturala a sprâncenelor, pentru ca orice schimbare "dramatica", spectaculoasa, poate sa fie un dezastru greu de remediat.
Foloseste-te de doua banale creioane, cu ajutorul carora poti încadra imaginar unghiul facut de sprânceana. Unghiul cel mai înalt al sprâncenei trebuie sa fie deasupra pupilei atunci când privesti direct, în fata. Cu cele doua creioane, încadrezi sprânceana, ca si cum acestea ar fi laturi ale unghiului.
alta zona importanta pentru a lumina figura este cea deasupra nasului. Tine cont de forma ochilor, dar mai ales, de pozitia acestora, de distanta dintre ei. Daca ochii sunt apropiati, sau dimpotriva, departati, prin pensare poti sa contrabalansezi proportiile.

0 Comments:

Post a Comment